Τι θα πει σήμερα στους Έλληνες στρατιωτικούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ελλάδα
Τι θα πει σήμερα στους Έλληνες στρατιωτικούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον ευρωβουλευτή και τους Έλληνες στρατιωτικούς.

2,5 μήνες έχουν περάσει από τότε που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πιάστηκαν και κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, με τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει αυτό το γεγονός να είναι πολλές.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 3, έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Πρόκειται για τον πρώτο Ευρωπαίο αξιωματούχο που θα επισκεφτεί τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή στις τουρκικές φυλακές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε εκφράσει την ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς. Παράλληλα, τόνισε πως πρόκειται για ένα «θετικό μήνυμα» της Τουρκίας που επέτρεψε τη συνάντησή του με τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι θα πει στους στρατιωτικούς πως «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».

Μάλιστα, τόνισε ότι «με αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια» οι δύο στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες –για τους ίδιους- στιγμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στις 25 Μαρτίου είχε βρεθεί στην Άγκυρα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είχε ζητήσει από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Τουρκίας, να του επιτρέψουν την επίσκεψη στις φύλακες. Το αίτημα αυτό είχε επαναλάβει στα μέσα Απριλίου σε αξιωματούχους της Τουρκίας που είχαν επισκεφτεί επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ θα συνοδεύει τη Δευτέρα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη και το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για την Αδριανούπολη, όπου θα επισκεφτεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές όπου κρατούνται πάνω από 70 μέρες, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News