Οδηγός νταλίκας: «Είχα πιεί κρασί, αλλά ένιωθα καλά» - Τι είπαν οι αστυνομικοί

Ελλάδα
Οδηγός νταλίκας: «Είχα πιεί κρασί, αλλά ένιωθα καλά» - Τι είπαν οι αστυνομικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες τόσο του ίδιου του οδηγού, όσο και των αστυνομικών, οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας.

Το τιμόνι δεν «υπάκουσε» στις εντολές του, ισχυρίστηκε ο 64χρονος οδηγός που σκόρπισε το θάνατο χθες το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισού, ωστόσο παραδέχεται ότι πριν βγει στο δρόμο διασκέδαζε σε φιλικό σπίτι, πίνοντας κρασί, κάτι που επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δικογραφίας ότι ο 64χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Στις καταθέσεις των αστυνομικών τονίζεται ότι «όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ήταν εμφανώς μεθυσμένος» ενώ ο δεύτερος από αυτούς δίδει και την περιγραφή του παραπέμποντας ευθέως σε άνθρωπο που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του λόγω μέθης» Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….».

Από την πλευρά του ο οδηγός της νταλίκας τόνισε: «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε, αναφέρει στην προανακριτική του απολογία και συνεχίζει. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν "άκουσε" το τιμόνι».

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος, ασκήθηκε σε βάρος του 64χρονου οδηγού νταλίκας για το τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισό.

Η δίωξη σε βάρος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ο οποίος πέραν της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε επίσης δίωξη και για τρία ακόμα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης, της οδήγησης σε κατάσταση μέθης και τη χρήση παράνομα πιστοποιητικού.

Συγκεκριμένα τα αδικήματα που κατηγορείται είναι:

Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος

Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

Σωματική βλάβη από αμέλεια

Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Ο οδηγός είχε ξαναβρεθεί πιωμένος

Ολοένα και ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας στον Κηφισό, όπου ένας οδηγός νταλίκας έσπειρε τον θάνατο όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και σκότωσε δύο άτομα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα!

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, στα δίχτυα της Τροχαίας είχε πέσει και πάλι πριν από δύο μήνες ο 64χρονος οδηγός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός είχε εντοπιστεί από άντρες της Τροχαίας Δυτικής Αττικής να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, όμως ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην του αφαιρέσουν το δίπλωμα, αλλά να του κόψουν πρόστιμο 200 ευρώ.

Χθες στους αξιωματικούς της Τροχαίας δεν θέλησε να πει πολλά και έμοιαζε χαμένος σε έναν δικό του κόσμο. Αρχικά φέρεται να υποστήριξε πως δεν οδηγούσε αυτός το βαρύ όχημα, μετά όμως άλλαξε και είπε ότι δεν κατάφερε να το ελέγξει για άγνωστο λόγο και έτσι, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να παρασύρει δύο οχήματα και να χάσουν τη ζωή τους οι δύο οδηγοί και να χαροπαλεύει στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου η 34χρονη γυναίκα.

Δικηγόρος: Yπήρξε μηχανολογική βλάβη

Να διαλευκάνει τα αίτια του τραγικού χθεσινού δυστυχήματος στον Κηφισό προσπάθησε ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας, Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και υποστήριξε πως ναι μεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του πελάτη του, ωστόσο στη διαδικασία της φορτώσεως με αναψυκτικά το όχημα παρουσίασε μηχανολογική βλάβη. «Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί», κατέληξε ο κ. Μαντούβαλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News