Ελλάδα

Συγκίνηση του Καρόλου για το φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα

Συνεχίζουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, ο Κάρολος και η Καμίλα. Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε σήμερα στις 10 το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, χωρίς τη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα. 

Ο κ. Ιερώνυμος υποδέχτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο και μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

Όπως επισήμανε ο πρίγκιπας Κάρολος: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της Αποστολής για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπεται είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες. Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ ελπίζω και εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης». 

Σήμερα Πέμπτη, στις 10:10 το πρωί, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ακολουθεί συνάντηση μεταξύ του Βρετανού διαδόχου και του ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι στον Πειραιά θα έχουν επαφές και επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο του Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο, καθώς και στο θωρηκτό “Αβέρωφ”. Στη συνέχεια θα βρεθούν στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης, στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Την Παρασκευή, Κάρολος και Καμίλα κατά τις 12 το μεσημέρι θα βρεθούν στο νησί μας, την Κρήτη. Θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έχει συνδεθεί με τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

Η Κρήτη θα αποχαιρετήσει το πριγκιπικό ζεύγος με ένα καλό κρητικό γλέντι με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα και κρητική μουσική, που θα στηθεί στην πλατεία Αρχανών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια