Το τετ-α-τετ Τσίπρα - Νετανάχιου είχε αναφορά και στην Κρήτη

Ελλάδα
Το τετ-α-τετ Τσίπρα - Νετανάχιου είχε αναφορά και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρωμα Κρήτης ακόμη και στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στη Λευκωσία.

Και αυτό γιατί στο ευχάριστο κλίμα που είχε δημιουργηθεί αρχής γενομένης ακόμη και στο πρώτο τετ α τετ Τσίπρα – Νετανιάχου στην Κυπριακή πρωτεύουσα, έγινε αναφορά στην Κρήτη και δη στην Κνωσό.

Μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, Τσίπρας και Νετανιάχου είχαν έναν σύντομο διάλογο με επίκεντρο το… χρόνο που χρειάστηκαν να φτάσουν ως τη Λευκωσία.

Μάλιστα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός φάνηκε να ακούει με έκπληξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε μιάμιση ώρα από την Αθήνα… Η δική του πτήση ήταν μόλις μισής ώρας και έτσι αμέσως μετά τον ρώτησε ποια θα ήταν η διάρκεια του ταξιδιού από την Κρήτη… Φαίνεται μάλιστα να προτείνει η επόμενη συνάντηση να γίνει στο νησί και ειδικότερα στην Κνωσσό…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και θα ακολουθήσει η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με ατζέντα τις περιφερειακές εξελίξεις και τα ενεργειακά.

Στο επίκεντρο θα βρεθούνο ρόλος της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Κύπρο και Συρία, ο ρόλος του Ιράν στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, το μεσανατολικό αλλά και οι εξελίξεις στη Συρία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουν οι ηγέτες των τριών χωρών στη συνεργασία σε επίπεδο ενέργειας και στην προώθηση του αγωγού east med.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News