Αυτή είναι η «γαλάζια λίμνη» της Κέρκυρας

Ελλάδα
Αυτή είναι η «γαλάζια λίμνη» της Κέρκυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρκυρα, πρόκειται για ένα νησί… στολίδι, ένα νησί παραμυθένιο, γεμάτο μεγαλοπρεπή παλάτια, φρούρια, ρομαντικά καντούνια, τοξωτές στοές, απίθανες παραλίες. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς για όλα τα παραπάνω, αλλά και για πολλά άλλα ακόμη.

Μπορεί να φημίζεται για την υπέροχη πόλη της με το έντονο Βενετσιάνικο στυλ και τα μεγαλοπρεπή κτίριά της, αλλά και για την ιδιαίτερη γαστρονομία της, όπως και για τις μοναδικής ομορφιάς παραλίες της.

Κάποιες από αυτές είναι διάσημες και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες στο νησί κάποιες άλλες όμως παραμένουν σχετικά άγνωστες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι δύσκολα επισκέψιμες.

Μία από αυτές, είναι και το Πόρτο Τιμόνι, που αποτελεί μία από της ωραιότερες παραλίες του νησιού, παρθένες, ελάχιστα συζητημένες λόγω του ότι δεν είναι εύκολα επισκέψιμες διά ξηράς.

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφιώνα, ΒΔ της Κέρκυρας. Τα νερά είναι γαλανά και οι δύο παραλίες που δημιουργούνται στους ισάριθμους μικρούς κολπίσκους καλύπτονται από ψηλό λευκό βοτσαλάκι.

Πώς θα πάτε

Αφήνεται το όχημα σας και περπατάτε για περίπου 20-25 λεπτά διασχίζοντας ένα μονοπάτι με υπέροχη θέα. Αυτό το μονοπάτι θα σας οδηγήσει στις παραλίες Πόρτο Τιμόνι.

Πρόκειται σύμφωνα με το iefimerida.,gr για μία μαγευτική διαδρομή ιδανική για τους φυσιολάτρες και μη, όπου μπορούν ανακαλύψουν τις ανεξερεύνητες μαγευτικές πλευρές του νησιού της Κέρκυρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News