Πέντε μήνες στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

Ελλάδα
Πέντε μήνες στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος πολίτης θα μείνει προφυλακισμένος μέχρι την ημέρα της απέλασης του.

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε στον 38χρονο Τούρκο που συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πολίτης άσκησε έφεση επί της απόφασης και θα μείνει προφυλακισμένος μέχρι την ημέρα της απέλασης του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Τούρκος, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου, εκτελούσε χωματουργικές εργασίες κοντά στο τελωνείο στις Καστανιές όταν – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

Έλληνες φύλακες είχαν απευθύνει σήματα στον Τούρκο στα οποία δεν υπάκουσε και αφού μπήκε περίπου 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν.

Χρονικό της υπόθεσης

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε προς τις ελληνικές αρχές ότι βρισκόταν κοντά στο ελληνικό φυλάκιο διότι εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε προσωπικό του λάθος καθώς όπως υποστήριξε δεν είχε ξαναβρεθεί στο σημείο και δεν γνώριζε τα όρια.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν άκουσε ούτε κατάλαβε τις παρατηρήσεις των Ελλήνων φρουρών. Μπήκε και βγήκε στα σύνορα τρεις φορές έως ότου συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News