Ελλάδα

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου, από Έλληνες στρατιωτικούς

Στη σύλληψη ενός πολίτη από την Τουρκία στις Καστανιές Έβρου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το τοπικό μέσο evros-news.gr, ο άνδρας πέρασε τα σύνορα στο ελληνικό έδαφος επιβαίνοντας σε αγροτικό όχημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε αγροτικό όχημα και παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.

Κρατείται στο φυλάκιο ο Τούρκος

Ο Τούρκος πολίτης κρατείται στο στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής και στο σημείο σπεύδουν υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του στρατού, όσο και της αστυνομίας, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Στις Καστανιές μεταβαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, ενώ δεν αποκλείεται εκεί να βρεθεί και ο Στρατηγός Διοικητής της 16ης Μεραρχίας, υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, αφού ο Τούρκος συνελήφθη από τους Έλληνες στρατιώτες.

Να θυμίσουμε πως και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ΕΠΟΠ πενταετούς υποχρέωσης από την Ορεστιάδα Δ.Κ. και ο ανθυπολοχαγός Α.Μ.- στελέχη της Γ Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”- συνελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου, έπειτα από περίπολο εν μέσω χιονοθύελλας στην ίδια περιοχή, στις Καστανιές Έβρου έχοντας περάσει για λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος.

Πηγή: news247.gr

Σχόλια