default-image

Σενάρια για εκλογές το 2019 και σκληρή απάντηση της ΝΔ

Ελλάδα
Σενάρια για εκλογές το 2019 και σκληρή απάντηση της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σενάρια για πρόωρες εκλογές βλέπουν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία θα στηθούν κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανακοίνωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν την ίδια ημέρα και οι βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη:

«Ενδεχομένως οι δημοτικές εκλογές να "κουμπώσουν" στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις εθνικές. Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό, όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των εκλογών», τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, «οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με τη συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία» και «άρα ενδεχομένως να "κουμπώσει" με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019».

Οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κατά τον ίδιο, είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (ήτοι 13/10) του 2019, όμως «δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

ΝΔ: Αν δεν φοβάται τη ΝΔ, ας αναμετρηθεί μαζί της

Σκληρή είναι η απάντηση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση είναι έκθετη και ως προς τις δικές της δεσμεύσεις.

 «Προ ολίγων μηνών ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές "για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση". Και τώρα ο ίδιος ξεχνώντας αυτήν την τοποθέτησή του, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση θα διεξαγάγει την εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για το ακόμη μεγαλύτερο χάος που θα προκληθεί, καθώς επί μήνες η χώρα είναι βέβαιο ότι θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει πως όλα αυτά έχουν την εξής εξήγηση: «Είναι πια προφανές ότι η Κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι' αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της».

Η Πειραιώς συμπληρώνει πως «καθώς όμως η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση» και επαναφέρει την πρόταση για εκλογές τον Σεπτέμβριο. «Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δεν φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News