Ελλάδα

Έφυγε από την ζωή ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Για το δικό του … μοναχικό ταξίδι ξεκίνησε στα 81 του χρόνια , έπειτα από από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο εκδότης Γιωργος Α. Κουρής που πέθανε το πρωί της Δευτέρας.

Συνεχώς στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα  ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του, ο γιος του και τα εγγόνια του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα γίνει στο αγαπημένο του νησί την Κεφαλονιά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Γιωργος Κουρης γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστολι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», «Star», «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news», ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ραδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Σχόλια