Οι εικόνες των δύο στρατιωτικών μετά από 58 μέρες κράτησης

Ελλάδα
Οι εικόνες των δύο στρατιωτικών μετά από 58 μέρες κράτησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο έδωσαν τα τουρκικά μέσα ενώ το Πεντάγωνο έκανε λόγο για προπαγάνδα.

Μια εικόνα που πλήγωσε την ελληνική κοινή γνώμη μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ. Πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν καρέ – καρέ τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Σε αυτές φαίνονται οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης να μεταφέρονται από τις φυλακές της Αδριανούπολης - όπου κρατούνται επί 58 ημέρες- στο δικαστήριο, όπου θα εξεταζόταν το νέο αίτημα της αποφυλάκισής τους, το οποίο και απορρίφθηκε.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Για την ανήθικη προπαγάνδα που βρίσκεται πίσω από τις εικόνες της μεταγωγής των δυο ελλήνων αξιωματικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης κάνουν λόγο πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο στρατιωτικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνωστρατιωτικών ζήτησε και ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ από την Αθήνα.

Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιούλ, ο οποίος ξεκαθάρισε: Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά Μέσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις τους που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη».

Στις εικόνες που δημοσιεύει η τουρκική Μilliyet και η Gazete Ne Haber οι δύο στρατιωτικοί φαίνεται να περπατούν με χειροπέδες στα χέρια και να συνοδεύονται από δύο χωροφύλακες έκαστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News