Ελλάδα

Γιούνκερ: «Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να απελευθερωθούν»

Αυστηρός απέναντι στην Τουρκία, αλλά ιδιαίτερα «θερμός» και σύμμαχος της Ελλάδας φάνηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν στα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας και την περίοδο των μνημονίων, ενώ έδωσε έμφαση το μείζον θέμα για τη χώρα μας, την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, στο οποίο οι Ευρωπαίοι χρωστάμε πολλά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού […] Πρέπει οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν».

Μια νέα εποχή για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε: «Τον ερχόμενο Αύγουστο ξεκινάει μία νέα εποχή για την Ελλάδα».

«Θέλω να χαιρετίσω το κουράγιο και τη θέληση του ελληνικού λαού. Συγκινούμαι που έχω το προνόμιο να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν που μιλάει στους εκπροσώπους ενός λαού που αγαπώ» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

«Πλέον, η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα. Ανοίγει, πλέον, νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές. Αλλά και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μία οποιαδήποτε χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι μία οποιαδήποτε χώρα» επισήμανε ο κ. Γιούνκερ.

 

 

Σχόλια