Ελλάδα

Στο χωριό Μόρια βρέθηκαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Στη Λέσβο και το χωριό Μόρια βρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με κλιμάκιο βουλευτών του κόμματος, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο των επεισοδίων στην πλατεία Σαπφούς.

«Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης. Είχε σχέδιο να υιοθετήσει μία πολιτική ανοιχτών συνόρων, να καταντήσει την Ελλάδα ένα κέντρο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη», υπογράμμισε ο Γραμματέας της Ν.Δ.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής - Βουλευτής Β΄ Αθήνας κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Τομεάρχης Τουρισμού - Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας - Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον καταυλισμό και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Στη συνέχεια συνάντησε και συζήτησε με κατοίκους της Μόριας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη γειτνίαση με το ΚΥΤ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρο και με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό και επισκέψεις στο νοσοκομείο, το Λιμεναρχείο, στον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Ο Γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε ότι:

«Με την παρουσία μας εδώ αποδεικνύουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που έχουν υποστεί το μεγάλο βάρος από τις πρωτοφανείς προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Εμείς ως ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχθούμε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο «πάρκινγκ» ψυχών. Με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας».

«Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα η διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Της δικής σας ασφάλειας», υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΝΔ και πρόσθεσε: «είναι η ελάχιστη υποχρέωση ενός Κράτους δικαίου απέναντι στους πολίτες του. Να μπορείτε να βγαίνετε από τα σπίτια σας, να αισθάνεστε ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και είναι και προϋπόθεση βέβαια άσκησης οικονομικής δραστηριότητας».

Μάλιστα, ο κ. Λ. Αυγενάκης επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ οι οποίες περιλαμβάνουν 5 βασικούς πυλώνες:

* Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου και κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα - Διάκριση προσφύγων - μεταναστών.

* Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος και πιστοποιημένο Μητρώο όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ξεκάθαρος έλεγχος της δράσης τους.

* Φύλαξη και προστασία των συνόρων και των θαλασσίων ορίων της χώρας.

* Διαμόρφωση μιας σωστής και συγκροτημένης ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανομής βαρών εντός της ΕΕ.

* Στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των νησιών που έχουν σήμερα υποστεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση από αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Φ.Π.Α. και τόνισε ότι «η ΝΔ ήταν που υπερασπίστηκε το μειωμένο ΦΠΑ και κάποιοι άλλοι δυστυχώς τον εκχώρησαν. Και ο μειωμένος Φ.Π.Α. δεν βρήκε τη θέση του, στο κοινωνικό μέρισμα το οποίο ο κ. Τσίπρας με τόσο μεγάλη άνεση διένειμε - ούτε καν η παράτασή του για έναν χρόνο. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει ανάγκη για την εκπόνηση και ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού εργαλείου για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Σχόλια