Ελλάδα

Συμπληρώνονται τα «κομμάτια του παζλ» με τη ματωμένη πιτζάμα που βρήκαν στην αποθήκη

Ένα σημείο - «κλειδί» για την πολύκροτη υπόθεση της στυγερούς δολοφονίας του άτυχου ζεύγους Χατζηγεωργίου ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Μία πιτζάμα με μερικές κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στην οικία του ζευγαριού στην οδό Ζαλόγγου και η οποία έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, κρίνεται ως το σημαντικότερο μέχρι τώρα τεκμήριο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί ανακριτές του διπλού φονικού και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ωστόσο κάποιοι από την Αστυνομία συνηγορούν ότι ήδη έπρεπε να έχουν γίνει κάποιοι πρόσθετοι χειρισμοί οι οποίοι θα επιτάχυναν την εξιχνίαση του εγκλήματος, αλλά δυστυχώς δεν έγιναν.

«Είναι ίσως μία από τις πιο μπερδεμένες και δύσκολες υποθέσεις που κλήθηκα να διερευνήσω αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο», ήταν τα μόνα λόγια που ανέφερε μέλος της ανακριτικής ομάδας που διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Κομμάτια του παζλ:

  • Η δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου έγινε εντός του υπνοδωματίου, όπου βρέθηκαν και τα δύο πτώματα, εξ’ ου και το πάτωμα ήταν πλημμυρισμένο στο αίμα, ενώ κηλίδες αίματος βρέθηκαν και στους τοίχους.
  • Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί συνηγορούν στο ότι δέχθηκε πρώτη χτύπημα με το φονικό όργανο, σε σημείο του σώματός της όπου δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
  • Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα στο δάπεδο μέσα σε λίμνη αίματος. Σίγουρα ο δράστης, ή οι δράστες, τον αιφνιδίασαν. Τα στοιχεία τόσο από τη σκηνή όσο και από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις τείνουν να καταδείξουν ότι δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα όρθιος. Ενδεχομένως εισερχόμενος στο υπνοδωμάτιο. Δεν εντοπίστηκαν πάντως πισώπλατες μαχαιριές. Ο Χατζηγεωργίου επιχείρησε σε κάποια από τα πρώτα χτυπήματα να αντιδράσει και σε αυτό συνηγορεί και ο εντοπισμός ενός ή δύο αμυντικών τραυμάτων.
  • Το βέβαιο είναι ότι οι δολοφονίες έχουν μεταξύ τους κάποια διαφορά χρόνου. Ωστόσο, αυτός ο χρόνος δεν είναι μεγάλος, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπισθεί από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις και τις επιστημονικές αναλύσεις.
  • Ο 15χρονος γιος ήταν από τους πρώτους που μίλησε με τους αστυνομικούς ανακριτές τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Ως γνωστό πρόβαλε τη θέση ότι οι κουκουλοφόροι που εισήλθαν στο σπίτι τους, αφού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα του κάνουν κακό, τον κλείδωσαν σε μια μικρή αποθήκη από την οποία κατάφερε να αποδράσει και να καταφύγει σε γειτονικό σπίτι.
  • Το παιδί υποστήριξε ότι κατάφερε να «ανοίξει» (σ.σ. στραβώσει) δύο φυλλαράκια από την πορτούλα αλουμινίου της αποθήκης και να φθάσει με αυτό τον τρόπο το χέρι του στο κλειδί για να την ξεκλειδώσει. Μάλιστα με αυτό τον ισχυρισμό δικαιολόγησε και το γδάρσιμο που είχε στο πάνω μέρος της δεξιάς παλάμης του.
  • Όταν ο μικρός κατάφερε, όπως ισχυρίζεται, να διαφύγει σε γειτονικό σπίτι ήταν χωρίς επαρκή ρουχισμό. Γείτονες, του έδωσαν δικά τους ρούχα για να μην κρυώνει. Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μικρού, δηλαδή ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός υπολογιστής, είναι στη διάθεση των ανακριτών από το πρωί της Κυριακής, με τη σύμφωνη γνώμη και του δικηγόρου της οικογενείας.

 

Πηγή: politis.com.cy

Σχόλια