Ελλάδα

Σε «διπλό ταμπλό» η κυβέρνηση καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

Δόλια η απόφαση της για την προσωπική διαφορά.

Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας αύριο

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τους θεσμούς να μην εφαρμοστεί το κόψιμο των συντάξεων από το 2019 σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ  Πιέρ Μοσκοβισί.
Σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, ο Επίτροπος λέει κατηγορηματικά ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει καμία τροποποίηση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχουν συμφωνήσει στο θέμα των συντάξεων και ως εκ τούτου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Κομισιόν δεν προτίθεται να προτείνει μονομερώς την τροποποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

«Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση παίζει σε δύο ταμπλό και οι αποφάσεις της είναι δόλιες», το σχόλιο του ΓΓ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Μανόλη Ραλάκη στο Ράδιο 98,4.

Υπενθύμισε ότι οι Συνταξιουχικές Ενώσεις ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Πετρόπουλο να συναντηθούν μαζί του από τις 8 Μαρτίου χωρίς αποτέλεσμα και πως έχουν ξεκινήσει ένα νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων από τις 20 Απριλίου. Αύριο και η παναττική συγκέντρωση τους στο κέντρο της Αθήνας.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τον Αθηναϊκό Τύπο η Κυβέρνηση φέρετε να κρύβει εδώ κι ένα χρόνο το θέμα της κατάργησης κράτησης 3% έως 14% στις συντάξεις μέσω της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που κρίθηκε αντισυνταγματική, αλλά και της θέσπισης νέας εισφοράς από το πρώτο ευρώ σύνταξης.

 

Σχόλια