Ελλάδα

Πως πέθανε το νεογέννητο που βρέθηκε σε ακάλυπτο στη Νέα Σμύρνη;

Σοκαρισμένη είναι ολόκληρη η Αττική από τη νέα τραγωδία με το νεογέννητο στη νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα στο βρέφος που βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και πέθανε – πιθανότατα - από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και των κακουχιών που ήρθαν σαν συνέπεια της εγκατάλειψής του σε ακάλυπτο χώρο συγκροτήματος πολυκατοικιών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής το βρέφος πέθανε τουλάχιστον 12 ώρες πριν βρεθεί τυλιγμένο σε ένα σεντόνι μαζί με τον ομφάλιο λώρο από ένοικο της πολυκατοικίας που έβλεπε στον ακάλυπτο, στις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι το νεογέννητο αγοράκι δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά μετά τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Ο κύκλος των υπόπτων έχει στενέψει

Η αστυνομία έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους περισσότερους ενοίκους των πολυκατοικιών που έχουν πρόσβαση στον κοινό ακάλυπτο χώρο, ενώ αναζητώνται και οι υπόλοιποι.

Το πιθανότερο, βέβαια, σενάριο είναι πως η μητέρα δεν είναι ένοικος κάποιου εκ των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών αλλά ενδεχομένως έχει επαφή με κάποιον που μένει εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες νωρίτερα, ακόμη ένα βρέφος βρέθηκε νεκρό στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πετρούπολη, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μία υπόθεση για την οποία είχαν γίνει έρευνες μέχρι και στην Κρήτη  και η οποία, ωστόσο, παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι και σήμερα.

 

 

Σχόλια