Ελλάδα

Απίστευτο: Χωρίς e-mail έμεινε το υπουργείο Εξωτερικών

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν το τελευταίο δεκαήμερο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από σοβαρό τεχνικό πρόβλημα.

Λόγω της εκτεταμένης βλάβης που παρουσιάστηκε αιφνιδίως την Παρασκευή 13 Απριλίου, οι επικοινωνίες μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπουργείου (@mfa.gr) έχουν καταρρεύσει!

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διέρχονται φάση όξυνσης και η πολιτική ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας επιχειρεί να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς για τη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας. Κι όμως, τις κρίσιμες αυτές ημέρες τα υπηρεσιακά στελέχη στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν μπορούσαν να επικοινωνούν με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό!

Η κατάρρευση του συστήματος των υπηρεσιακών email μέσω του κόμβου mfa.gr έχει προκαλέσει ακόμη ένα πρόβλημα βαρύνουσας σημασίας, αφού οι ξένοι διπλωμάτες στην Ελλάδα ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών άλλων χωρών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους Έλληνες διπλωμάτες στην Αθήνα ή εκείνους που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις χώρες διαπίστευσής τους μέσω του επίσημου email που τυπικώς υφίσταται στο domain @mfa.gr!

«Σας γνωρίζουμε ότι κεντρική υποδομή υποστήριξης υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσίασε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα», ανέφερε σήμα της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που εστάλη προς όλα τα γραφεία, τις γενικές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις της Κεντρικής και Περιφερειακής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και σε όλες τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές αρχές.

Το πρόβλημα που «τύφλωσε» το υπηρεσιακό mail του υπουργείου Εξωτερικών είναι τόσο εκτεταμένο και τόσο σοβαρό που η Κεντρική Υπηρεσία έδωσε οδηγία σε όλες τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας να ανοίξουν άρον-άρον νέο email σε κάποια από τις γνωστές πλατφόρμες (Υahoo! ή Google) ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτρονική επικοινωνία!

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια