Πατέρας και γιος έκρυβαν όπλα και 250.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Πατέρας και γιος έκρυβαν όπλα και 250.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη 48χρονου και του 26χρονου γιου του, για παράνομη οπλοκατοχή, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, της Ομάδας ΔΙΑΣ και του αστυνομικού τμήματος Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες, τρεις επαναληπτικές καραμπίνες, 137 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 179 κυνηγετικά φυσίγγια, ένα σπαθί, μία σιδερογροθιά, ένα ρόπαλο και ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι.

Επίσης, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 253.820 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη έρευνα πέταξαν από το παράθυρο της οικίας μία σακούλα που περιείχε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, προσπαθώντας να το αποκρύψουν. Το παραπάνω χρηματικό ποσό κατασχέθηκε, όπως επίσης και πλήθος εγγράφων τα οποία βρέθηκαν στην οικία.

Για τις 2 επαναληπτικές καραμπίνες που βρέθηκαν στο σπίτι τους είχε εκδοθεί άδεια κατοχής σε έναν 30χρονο και έναν 45χρονο, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για πλημμελή φύλαξη - παράνομη παραχώρηση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News