Ελλάδα

Πότε ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία;

Λιγότεροι από 2 μήνες έμειναν για να χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι στα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ολόκληρης της Ελλάδας.

Στις 15 Ιουνίου θα κλείσουν φέτος τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για καλοκαιρινές διακοπές όπως ήδη έχει ορίσει Προεδρικό Διάταγμα από τον Αύγουστο του 2017 και με την απόφαση για την φετινή λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε για την λειτουργία των σχολείων τον περασμένο Αύγουστο η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Επίσης, όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το φετινό έτος από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου θα είναι οι θερινές διακοπές για τους εκπαιδευτικούς.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια