Ελλάδα

«Φωτιές» άναψε η θέση της Μπέτυς Μπαζιάνα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε γύρω από τον διορισμό της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

ΜΜΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως ο Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού, καταγγέλλουν ότι με ΦΕΚ που εκδόθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, η κ. Μπαζιάνα από διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ μετατάχθηκε σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), χρησιμοποιώντας "φωτογραφική" διάταξη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε δική του παρέμβαση, κάνει λόγο για "γκεμπελισμό και λασπολογία" και αναφέρει ότι η σχετική δυνατότητα προβλέπεται στο νόμο Διαμαντοπούλου (σ.σ. που ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2011) και όχι σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χρήση της διάταξης, όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ, έκαναν άλλα 15 άτομα, εκτός της κ. Μπαζιάνα.

Μαυρωτάς: Οι ΕΔΙΠ θα γίνουν μέλη ΔΕΠ;
Κριτική για τον διορισμό της κ. Μπαζιάνα άσκησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με κοινοποίηση του στο Twitter, τονίζοντας ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού διαμαρτυρόταν «οργισμένα» ότι δε θα κάνει χρήση της σχετικής διάταξης. «Να περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα, οτι οι ΕΔΙΠ θα γίνουν μελη ΔΕΠ; Για να δούμε...», συνεχίζει στην αναρτήση του ο κ. Μαυρωτάς.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Δημακόπουλος, μέλος της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, ανέφερε πως «η είδηση με την κα Μπέτυ είναι στο πότε έκανε την αίτηση. Με το ΦΕΚ 496 πέρσι στις 30-5-2017 διορίστηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Με το ΦΕΚ 1225 στις 02-04-2018 μετατάχθηκε στην θέση του εδιπ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ την αίτηση μετάταξης την έκανε στις 27-06-2017, δηλαδή αμέσως μόλις διορίστηκε ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος», προσθέτοντας πως «άξια η θέση για την κα Μπέτυ την πάλεψε χρόνια μαχόμενη ενάντια στην μία φωτογραφική διάταξη μετά την άλλη, και πήρε και την μονιμότητα και την θέση».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μέσω Τwitter τοποθετήθηκε το στέλεχος του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι «η μεταπήδηση της συζύγου του κ. Τσίπρα, από το διοικητικό στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ, εν μια νυκτί και με ΦΕΚ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας, είναι η απόδειξη ότι οι αριστεροί σύντροφοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο». «Μπρος στην εκάστοτε καρέκλα δεν λογαριάζουν τίποτα», προσέθεσε.

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη:
Άρχισαν παλι τα γνωστά χαλκεία της ενημέρωσης να πυροβολούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού γιατι εγινε -λεει -ΕΔΙΠ (ειδικό διδακτικό προςωπικο ) στο ΕΜΠ χρησιμοποιώντας-λεει- φωτογραφική διάταξη του νόμου Φιλη ... Συνηγόρησε σε αυτο και ο Γιωργος Μαυρωτας βουλευτής του ((αποξηραμένου πλέον ) Ποταμιού που διδάσκει χρονια και στο τμήμα Χημ μηχανικών του ΕΜΠ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ....,

1) Η κυρία Μπαζιανα έκανε χρήση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011 που δίνει την δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ μετά από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της Σχολής και επιπλέον εισήγηση του Πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.
2) Εσυ συναδελφε Μαυρωτά (που σε ειχα τουλαχιςτον για σοβαρό ) τι υπονοείς ;
-Πως η Διαμαντοπουλου οταν έφτιαχνε το νομο ειχε στο μυαλό της τη σημερινή σύζυγο του πρωθυπουργού;;;
-Η δεν ξέρεις πως στο τμήμα που διδάσκεις σχεδόν όλοι οι ΕΔΙΠ που υπηρετούν ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;;;;;
-Η δεν ειδες πως σε αυτο το ΦΕΚ μετατάσσονται αλλα 15 ατομα στην κατηγορια ΕΔΙΠ εκτος απο την κυρία Μπαζιανα ;
Αν αυτο δεν ειναι εμπάθεια και μικροπρέπεια κύριε Μαυρωτά τοτε ειναι γκαιμπελισμος και λασπολογία !!!!

ΥΓ Προς ολα τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής που "διεκπεραιώνουν" και αυτο το σενάριο δυσφήμισης για να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ:

Σας πειράζει που η κυρία Μπαζιανα εχει συγκροτημένη αριστερή άποψη και την εκφράζει ,σας πειράζει που ειναι εξαιρετική επιστήμονας και δουλεύει ενω ειναι σύζυγος του πρωθυπουργού, αντί να ασχολείται με οφσορ ,αντί να αγοράζει σπίτια στο Παρίσι όντας " διαζευγμένη",αντί να προσφέρει διαμεσολάβηση για ντιλς ,αντί να κανει καμια "φιλανθρωπία "σε γκαλά κυριών των βορείων προαστειων)

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!! ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ,ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ.......

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια