Ελλάδα

Χ.Τσαγαλάς: Μετά τη σημαία, αν μπορούσαμε θα πηγαίναμε στη θέση των 2 στρατιωτικών μας

Οι νεαροί που τοποθέτησαν τις ελληνικές σημαίες στους Ανθρωποφάγους απαντούν στο γιατί τοποθέτησαν τις σημαίες.

«Θα πηγαίναμε στην θέση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη» δήλωσε σήμερα ένας από τους άνδρες που τοποθέτησαν τις ελληνικές σημαίες στους Ανθρωποφάγους, παίρνοντας θέση και σε αυτά που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες, πως η ενέργειά τους αυτή μπορεί να βλάψει ακόμη και τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται για 48 μέρες όμηροι στα χέρια των Τούρκων στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλήμερα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας από τους τρεις νεαρούς που ανάρτησαν τις ελληνικές σημαίες σε πέντε νησίδες πέριξ των Φούρνων, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα. «Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ, ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς και ότι έγινε, δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

Ο Χ. Τσαγαλάς παράλληλα διαχωρίζει την ενέργειά τους από πολιτικά κόμματα και σκοπιμότητες λέγοντας «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα».

Σχόλια