Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι Τούρκοι «κατέβασαν» την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Ελλάδα
Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι Τούρκοι «κατέβασαν» την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαψεύδει το περιστατικό της υποστολής της σημαίας η ελληνική Κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ από το πρωί έχει διατάξει έλεγχο σε όλες τις νησίδες και βραχονησίδες της περιοχής, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε κίνηση τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), διέψευσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που απεικονίζουν την έπαρση ελληνικής σημαίας στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές το πότε έγινε αυτό και αν όντως πρόκειται για βραχονησίδα.

Η κατηγορηματική διάψευση όσων λέει ο Γιλντιρίμ, εκφράστηκε και με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών” ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος Φούρνων που πήγε με σκάφος στη περιοχή και τα βρήκε… όλα στη θέση τους, σύμφωνα με το militaire.gr.

Τσαβούσογλου: «Θα κατεβάζουμε τις σημαίες όπου κι αν τις υψώνουν»

Την ίδια ώρα και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι «τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν ελληνική σημαία» από τους Ανθρωποφάγους, ενώ σε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι «θα κατεβάζουμε τις σημαίες όπου κι αν τις υψώνουν».

(Οι φωτογραφίες που αμφισβητούνται από το ΓΕΕΘΑ είναι από την hurriyet.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News