Τούρκος Πρωθυπουργός: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα» 

Ελλάδα
Τούρκος Πρωθυπουργός: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέστειλε την ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί σε βραχονησίδα του Αιγαίου η τουρκική ακτοφυλακή

Σε μία ακόμη προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ενώπιον δημοσιογράφων πως η τουρκική ακτοφυλακή υπέστειλε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα του Αιγαίου.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε κανόνες «καλής γειτονίας» τους οποίους οφείλει να ακολουθήσει η Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι Ελλάδα διαθέτει… προκλητική στάση.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση στην ομιλία του στο πλαίσιο συζήτησης για το σύστημα της χώρας, και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία κατοίκων των Φούρνων να ανεβάσουν την ελληνική σημαία σε μια σειρά από βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και η βραχονησίδα Αντρόφωτος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός:

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Καρντάκ (δηλαδή τα Ίμια). Επιχείρησαν να βάλουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία.

Συστήνουμε στην Ελλάδα να παραμείνει μακριά από τις προκλήσεις και τις εντάσεις στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και δηλώνουμε πως δεν συμβιβαστούμε όταν αυτό αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.»

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News