Φόβοι για αύξηση των προσφύγων μετά την επίθεση στη Συρία

Ελλάδα
Φόβοι για αύξηση των προσφύγων μετά την επίθεση στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γεγονότα στη Συρία προκαλούν έντονο προβληματισμό, ενώ ενισχύουν τους φόβους για αύξηση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Frontex, αυξημένες κατά 30% ήταν οι παράνομες είσοδοι προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, με τους περισσότερους αφιχθέντες να είναι από τη Συρία και το Ιράκ.

Το πρώτο τρίμηνο, καταγράφηκαν περισσότερες από 7.900 παράνομες είσοδοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Σφακιανάκης, ενώ ο Δημήτρης Σαϊτάκης, τέως πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, περιγράφει την αυξημένη επιφυλακή του Λιμενικού Σώματος στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αναβάθμισης του επιχειρησιακού στόλου θαλάσσιων και χερσαίων μέσων.

Αυτή τη στιγμή, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη χώρα μας, με τις δομές φιλοξενίας να χαρακτηρίζονται ως κορεσμένες από τον κ. Σαϊτάκη.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με ικανοποιητικούς ρυθμούς κυλούν οι διαδικασίες παραλαβής και περαίωσης αιτημάτων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου στο Ηράκλειο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του, τον Αύγουστο του 2017.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Χρήστο Κανιό, στα μισά από τα 1.000 περίπου αιτήματα, έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων έχει απορριφθεί λόγω μη τήρησης των απαιτούμενων προϋποθέσεων…

Αυτή τη στιγμή απασχολούνται 9 άτομα προσωπικό στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου, το οποίο θα ενισχυθεί με 4 άτομα προσωπικό, το καλοκαίρι.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News