Το δράμα των γονιών των Ελλήνων στρατιωτικών: «Ο χρόνος έχει παγώσει»

Ελλάδα
Το δράμα των γονιών των Ελλήνων στρατιωτικών: «Ο χρόνος έχει παγώσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σπάει» τη σιωπή του ο Νίκος Κουκλατζής, πατέρας του ενός εκ των δύο στρατιωτικών

Η περιπέτεια για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης συνεχίζεται και η αγωνία των οικογενειών τους χτυπάει «κόκκινο».

Ο πατέρας του Δημήτρη Κουκλατζή, 47 μέρες μετά τη σύλληψη του γιου του μαζί με τον Άγγελο Μητρετώδη στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, «σπάει» τη σιωπή του και μιλάει για το πώς καταφέρνουν αυτός και η γυναίκα του να κρατηθούν και να μην ξεσπάσουν:

«Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου», λέει ο Νίκος Κούκλατζης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Έθνος» ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη τονίζει πως εδώ και ενάμιση μήνα οι Τούρκοι δεν έχουν απαγγείλει καν κατηγορητήριο: «Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης», λέει ο κ. Κούκλατζης επισημαίνοντας πως τα δυο παιδιά «ευτυχώς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος κυλάει αργά για τους γονείς των ανδρών που βλέπουν τα παιδιά τους στη φυλακή, φαίνεται πως οι Τούρκοι τους φέρονται καλά και «τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζαντζάκη, αλλά και τους Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο».

Τι είναι όμως αυτό που δίνει κουράγιο στις δύο οικογένειες και δεν έχουν καταρρεύσει; 

Αυτό που δίνει κουράγιο στις δυο οικογένειες, όπως επισημαίνει ο κ. Κούκλατζης είναι ότι οι δυο στρατιωτικοί δεν το βάζουν κάτω και πλέον αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει περισσότερο: «Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News