Ελλάδα

Καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Ηλεία - Εκκενώθηκε χωριό

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της Ηλείας εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε τρία μέτωπα στην περιοχή Φρίξα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία.

Η τεράστια πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη από το απόγευμα της Κυριακής. Μάλιστα, στην Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς από τις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια.

Οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκκένωση του χωριού με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν κι άλλες κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Ενδέχεται σήμερα το πρωί να σηκωθούν και ελικόπτερα για την κατάσβεση της φωτιάς.

video - φωτογραφία: ilialive.gr

(κεντρική φωτογραφία αρχείου) 

 

Σχόλια