Mirage2000-5: Εντοπίστηκε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης

Ελλάδα
Mirage2000-5: Εντοπίστηκε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες που πραγματοποιούνται για τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000-5 στη Σκύρο που παρέσυρε στο θάνατο τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.

Το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, καθώς και στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας εντόπισαν την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόκρουσης.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος onalerg.gr, ασφαλείς πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το σήμα εκπέμπεται από τον ασύρματο πομπό του Crash Recorder από βάθος 800 μέτρων.

Το Crash Recorder είναι ένα από τα τουλάχιστον τρια καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος αυτού του τύπου και είναι το μόνο σύμφωνα με έμπειρους ιπτάμενους που μπορεί να μην υποστεί καμμία αλλοίωση από ένα ατύχημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και άλλα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα ξεκινήσει η ανέλκυσή τους.

Τα τμήματα του αεροπλάνου που θα ανελκυστούν μαζί με τον καταγραφέα πρόσκρουσης θα βοηθήσουν σημαντικά στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News