Θρήνος στο σπίτι του σμηναγού - Σε κακή κατάσταση η σύζυγος

Ελλάδα
Θρήνος στο σπίτι του σμηναγού - Σε κακή κατάσταση η σύζυγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας η είδηση του θανάτου του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους που κατέπεσε βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν βρίσκεται στη ζωή, το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον Γιώργο τους.

Φίλοι και συγγενείς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλούν για ένα έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

Θρήνος και στην Πετρούπολη

Περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης έφτασε στο σπίτι του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στην Πετρούπολη (πατρικό της συζύγου του), ο μοίραρχος της 331 ΜΠΚ, για ανακοινώσει τον θάνατο του στην οικογένεια του.

Η σύζυγος του, σύμφωνα με τον ιστότοπο iefimerida.gr, είναι σε κακή κατάσταση από την στιγμή που έμαθε το άσχημο νέο, ενώ ο σμηναγός αφήνει πίσω του εκτός από την γυναίκα του και δύο μικρά παιδιά ηλικίας 6 και 8 ετών.

Η οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου από την Καρδίτσα (τόπος καταγωγής του), ξεκίνησε ήδη για την Αθήνα, για να βρεθεί στο πλάι της οικογένειας του σμηναγού.

Βουβή η τοπική κοινωνία 

Βουβή, με μεγάλη θλίψη και θρήνο για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού και η κοινωνία του χωριού του, που επισκεπτόταν αρκετά συχνά, το Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας.

«Ήταν επιμελέστατος ως μαθητής με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τη δουλειά του, ο Γιώργος» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Τσιαντής. Επισημαίνει ακόμα πως ήταν καλός οικογενειάρχης με μεγάλη αγάπη προς την οικογένεια του.

«Είναι για μας ένας σύγχρονος ήρωας που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτόν» σημειώνει ο κ. Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News