«Σοβαρό ζήτημα αλυτρωτισμού» τίθεται για το Σκοπιανό

Ελλάδα
«Σοβαρό ζήτημα αλυτρωτισμού» τίθεται για το Σκοπιανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε μία σημαντική συνάντηση ανάμεσα σε Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ στην Οχρίδα, κάνοντας στη συνέχεια κοινές δηλώσεις για όσα συζήτησαν.

Ο Σκοπιανός ομόλογος του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά δήλωσε αναφορικά με το Σκοπιανό ότι σε κάποια θέματα που συζητούν οι δύο πλευρές υπάρχει πρόοδος, ωστόσο σε κάποια άλλα θέματα δεν έχουν συμφωνήσει.

Παράλληλα, δήλωσε πως για πρώτη φορά συζητήθηκε το χρονικό πλαίσιο της ονομασίας αλλά και ποια βήματα θα ακολουθηθούν, εφόσον οριστεί αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα Αλυτρωτισμού για την Ελλάδα και «ερχόμαστε κοντά σε λύση πάνω σε ορισμένα ζητήματα», ωστόσο κάποια άλλα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Και αυτά που έχουν απομείνει είναι τα σοβαρά και πιο δύσκολα θέματα.

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε πως θα υπάρχει στις 3 και 4 Μαΐου μία Τετραμερής Διασυνοριακή Διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη και άλλη μία συνάντηση στο Σούνιο στις 11 και 12 Μαΐου σχετικά με τον μέλλον στην Ευρώπη.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News