Ελλάδα

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω επιστροφής των εκδρομέων

Με αργούς ρυθμούς πραγματοποιείται μέχρι και αυτή την ώρα η επιστροφή των Αθηναίων που είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα για τις εορτές του Πάσχα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το μεσημέρι αυξάνεται σταδιακά η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται «μετ' εμποδίων», κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Ειδικότερα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κόρινθο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μέχρι την Κινέττα. Σύμφωνα με το κέντρο της Τροχαίας, δεν υπάρχει ακινητοποίηση, αλλά τα οχήματα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, είναι επίσης αυξημένη η κίνηση, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, έχουν παραχωρηθεί περισσότερες θυρίδες στα διόδια, προς Αθήνα, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη από την περσινή, κατά 50.000 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που υπολογίζεται ότι αρχίζει συνήθως σταδιακά η έξοδος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς, 678.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι, το ίδιο διάστημα είχαν φύγει από την Αθήνα, 628.572 αυτοκίνητα.

 

Αυξημένη η κίνηση και στον ΒΟΑΚ της Κρήτης

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, αλλά και στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού, η δεύτερη μέρα του Πάσχα βρίσκει τους Κρητικούς κάτω από τον ζεστό ήλιο να συνεχίζουν με εορταστική, λαμπριάτικη διάθεση, τις εκδρομές, τα οικογενειακά γλέντια και τις συνάξεις.

Η φετινή Λαμπρή δε συνοδεύτηκε από τροχαία ατυχήματα, με τους οδηγούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο αλλά και να περιορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αρκετοί τουρίστες επέλεξαν φέτος να βρεθούν στα χωριά της ενδοχώρας ώστε να ζήσουν από κοντά την ελληνική Πασχαλιά, βιώνοντας και οι ίδιοι τα ήθη και τα έθιμα των ημερών.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια