Σεσημασμένοι κακοποιοί στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία στην Κηφισιά

Ελλάδα
Σεσημασμένοι κακοποιοί στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία στην Κηφισιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεσημασμένοι για ληστείες και διαρρήξεις εκτιμάται ότι είναι οι δράστες της απόπειρας ληστείας στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη, ξημερώματα Δευτέρας, στην Κηφισιά. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας πραγματοποιούν έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο τους, καθώς εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Με κριτήριο, μάλιστα, τη μεθοδολογία δράσης των δύο κακοποιών, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στην πλάτη τον 52χρονο επιχειρηματία, οι ερευνητές του 11ου ορόφου της ΓΑΔΑ φέρεται να έχουν περιορίσει σημαντικά το εύρος της έρευνάς τους και να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε συγκεκριμένο αριθμό εγκληματικών ομάδων.

Σε συνδυασμό με όσα φέρεται να έχει πει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας η σύζυγος του επιχειρηματία, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους σε κακοποιούς από την Αλβανία και δευτερευόντως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης που έδρασαν τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια στην Αττική, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών και μετά την αποφυλάκισή τους επέστρεψαν στην ενεργό δράση.

Τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι οι δύο κακοποιοί είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες αναγνώρισης ή ταυτοποίησής τους από δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του Αλέξανδρου Σταματιάδη, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face, ενώ φορούσαν σκουρόχρωμα γάντια και ρούχα.

Ταυτόχρονα, πάντως, αστυνομικοί έχουν ερευνήσει με σχολαστικότητα όλους τους χώρους του σπιτιού, καθώς επίσης και τα ρούχα του 52χρονου, που συνεπλάκη μαζί τους, προκειμένου να εντοπίσουν DNA και αποτυπώματα των δραστών, ενώ συλλέγουν υλικό βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν σε μια ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον τρόπο που οι δράστες προσέγγισαν ή αποχώρησαν από το σημείο.

Ταυτόχρονα, ειδική μέριμνα έχει προβλεφθεί προκειμένου να αποτραπεί τυχόν απόπειρα διαφυγής των ληστών στο εξωτερικό, τη γειτονική Αλβανία ή και αλλού.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News