Ελλάδα

Η λιτανεία του Αγ. Σπυριδώνος και το έθιμο των Μπότηδων από την Κέρκυρα

Σε ζωντανή μετάδοση παρακολουθεήσατε την λιτανεία του σεπτού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα από την Κέρκυρα η οποία και καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το λιμό. Συνοδεύεται από τις πολλές και φημισμένες φιλαρμονικές του. 

Μαζί γίνεται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου. Οι φιλαρμονικές παίζουν τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven (από την Φιλαρονική Ένωση Καποδίστριας) το Calde Lacrime του Michelli, (από την Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος) τον Αμλέτο του Faccio (από την Φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας γνωστή και ως παλαια Φιλαρμονική).

11.00 -11.30 Πρώτη Ανάσταση - Έθιμο των Μπότηδων


Στις 11 ακριβώς καθώς οι καμπάνες αναγγέλλουν την "πρώτη Ανάσταση", από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, οι Κερκυραίοι ρίχνουν "Μπότηδες". Τις ρίζες αυτού του εθίμου συναντάμε στο χωρίον του Ευαγγελίου 'Συ δε Κύριε Ανάστησόν με ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως".


Στους δρόμους ξεχύνονται οι Φιλαρμονικές και παίζουν ένα εύθυμο εμβατήριο.


Με γνώμονα την στήριξη του Ιόνιου πολιτισμού και την ανάγκη δημιουργίας δεσμών σχέσεων των Επτανησίων, οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί Κρήτη TV, Ionian TV και Channel 4U, δημιουργούν μια μοναδική δυναμική προβολής και εξωστρέφειας γεγονότων που έχουν μοναδική αξία. Προσφέρουν στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Έλληνες, την δυνατότητα τηλεοπτικής πρόσβασης σε απευθείας σύνδεση με την Κέρκυρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια