Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι παραβίασαν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα

Ελλάδα
Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι παραβίασαν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παρασκήνιο ενός παρ' ολίγον θερμού επεισοδίου ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα στο Ελληνικό και Τουρκικό λιμενικό παρουσίασε σε αποκλειστικότητα το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Δείτε στο βίντεο πως οι Τούρκοι επιχείρησαν να προκαλέσουν... ανεπιτυχώς, όταν μία Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επιχείρησε τη «διάσωση» προσφύγων.

Στο βίντεο - ντοκουμέντο το οποίο εξασφάλισε κατ' αποκλειστικότητα η ΚΡΗΤΗ TV είναι εμφανής η προσπάθεια της γείτονος χώρας να δημιουργήσει εντυπώσεις - για ακόμη μια φορά - εκθέτοντας την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, με αιχμή το προσφυγικό.

Καρέ - καρέ ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κουμαντάκης αναλύει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV τις κινήσεις των Τούρκων:

Αφού οδήγησαν λέμβο με τους μετανάστες από τα τουρκικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα -τα οποία παραβίασαν κατά 1 μίλι - στη συνεχεία επιχείρησαν να τους «διασώσουν», χρεώνοντας έτσι στο ελληνικό λιμενικό επιχειρησιακή ανικανότητα και αργά αντανακλαστικά στο Αιγαίο.

Ωστόσο τα σχεδία τους έπεσαν στο κενό αφού η ψυχραιμία και η ετοιμότητα που επέδειξε το ελληνικό λιμενικό δεν άφησε περιθώρια στην άγκυρα να υλοποιήσει το σχέδιο της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News