Ελλάδα

Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για την επίθεση στον Κορτώ: Τον αποκάλεσε «κυρά Αυγουστίνα»

Ομοφοβικά σχόλια και σκληρά λόγια κατά του συγγραφέα, Αύγουστου Κορτώ εξαπέλυσε, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής, ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Alpha Δήμος Βερύκιος, με το δικαστήριο, τελικά, να τον καταδικάζει.

Τη δικαστική απόφαση ανήρτησε ο ίδιος ο συγγραφέας στο λογαριασμός του στο Facebook, αναγράφοντας:

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον “ο άντρας μου” ή ”η γυναίκα μου” χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου» έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος Βερύκιος είχε προχωρήσει πριν 4 χρόνια, από τον αέρα της εκπομπής του στο ραδιόφωνο του Alpha, σε πρωτοφανή σχόλια, κάνοντας λόγο για «δικτατορία των γκέι», με αφορμή τη δήλωση του συγγραφέα ότι δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του». Είχε πει μάλιστα τον Αύγουστο Κορτώ υποτιμητικά «κυρά Αυγουστίνα».

Σύμφωνα με το thecaller.gr, ο δημοσιογράφος μετά τα σχόλια που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων αλλά και την επίπληξη από την ΕΣΗΕΑ, είχε ζητήσει συγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να χλευάσει ή να ταπεινώσει κανέναν.

Σχόλια