Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για την επίθεση στον Κορτώ: Τον αποκάλεσε «κυρά Αυγουστίνα»

Ελλάδα
Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για την επίθεση στον Κορτώ: Τον αποκάλεσε «κυρά Αυγουστίνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δικαστική απόφαση ανήρτησε ο ίδιος ο συγγραφέας στο λογαριασμός του στο Facebook, αναγράφοντας:

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον “ο άντρας μου” ή ”η γυναίκα μου” χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου» έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος Βερύκιος είχε προχωρήσει πριν 4 χρόνια, από τον αέρα της εκπομπής του στο ραδιόφωνο του Alpha, σε πρωτοφανή σχόλια, κάνοντας λόγο για «δικτατορία των γκέι», με αφορμή τη δήλωση του συγγραφέα ότι δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του». Είχε πει μάλιστα τον Αύγουστο Κορτώ υποτιμητικά «κυρά Αυγουστίνα».

Σύμφωνα με το thecaller.gr, ο δημοσιογράφος μετά τα σχόλια που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων αλλά και την επίπληξη από την ΕΣΗΕΑ, είχε ζητήσει συγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να χλευάσει ή να ταπεινώσει κανέναν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News