Αφαίρεσαν προστάτη χωρίς να έχει καρκίνο ο ασθενής - Βαρύς ο πέλεκυς

Ελλάδα
Αφαίρεσαν προστάτη χωρίς να έχει καρκίνο ο ασθενής - Βαρύς ο πέλεκυς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύς ο πέλεκυς για Ιδιωτικό Νοσοκομείο και γιατρό, καθώς θα κληθούν από κοινού να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ μετά από απόφαση Δικαστηρίου στη Λευκωσία, σε υπόθεση αγωγής για ιατρική αμέλεια. Επίσης θα πληρώσουν 3,023 ευρώ για έξοδα νοσηλείας και επέμβασης που υπεβλήθη ο ενάγοντας.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, 35χρονος από την Λευκωσία ο οποίος από το 2002 αντιμετώπιζε προβλήματα ούρησης με κάψιμο και κατακράτηση ουρών στην ουρήθρα, επισκέφτηκε τον εναγόμενο γιατρό σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο, όπου ο εν λόγω γιατρός διέγνωσε λανθασμένα ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη και εισηγήθηκε την αφαίρεσή του όπως και έγινε το 2004.

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο γιατρός δεν ενημέρωσε τον ασθενή για τις συνέπιες της συγκεκριμένης επέμβασης, ότι μετά την επέμβαση θα καταστεί σεξουαλικά ανίκανος.

Το λάθος του γιατρού είχε ως αντίκτυπο στο ψυχολογικό κομμάτι του ενάγοντα καθώς η σεξουαλική του ανικανότητα είχε ως αποτέλεσμα να απομονωθεί από τον κόσμο και να προβεί σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας τον Οκτώβρη του 2005, η μία ήταν με την χρήση lannate.

To Δικαστήριο αναφέρει ότι «Δεν παραγνωρίζω βέβαια, αλλά αντιθέτως λαμβάνω υπόψη ότι στην ψυχολογική κατάσταση στην οποία περιήλθε συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα ούρησης που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν, με βάση πάντα τα ευρήματα μου, σε αμελείς πράξεις και ή παραλείψεις του ενάγοντα γιατρού».

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News