Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

Ελλάδα
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος για την εφοπλιστική οικογένεια, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος.

Mια εμβληματική προσωπικότητα της ακτοπλοΐας άφησε την τελευταία της πνοή. Ο λόγος για τον  "Καπτα Μάκη", όπως τον αποκαλούσαν. 

Τα τελευταία χρόνια είχε μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Στη μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στη νότια Ελβετία.

Ο πλοιοκτήτης των μυθικών φέρι, της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας GA Ferries είχε γεννηθεί στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς.

Ο καπετάν Μάκης άρχισε την καριέρα του από ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο για να φτάσει να γίνει καπετάνιος και αργότερα πλοιοκτήτης. Μπορεί να έγινε γνωστός λόγω της ακτοπλοΐας, η εφοπλιστική του πορεία όμως άρχισε με φορτηγά πλοία το 1967, ενώ ο μύθος τον θέλει να έχει πουλήσει και να έχει αγοράσει μέχρι την ηχηρή πτώση του περισσότερα από 250 πλοία.

Ο Αγούδημος θεωρούνταν ως ο μοναδικός παραδοσιακός εφοπλιστής της ακτοπλοΐας που κατάφερνε να παραμένει στο χώρο για δύο συνεχόμενες δεκαετίες, σε μία περίοδο που ο κλάδος είχε κλονιστεί από την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά και τα λουκέτα του Π. Παναγόπουλου και του Γ. Στρίντζη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News