Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού τη Μ. Εβδομάδα

Ελλάδα
Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού τη Μ. Εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, με κύρια χαρακτηριστικά την ψύχρα η οποία θα επικρατήσει νωρίς το πρωί και το βράδυ της Μ. Τρίτης και την άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι τη Μ. Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο σταδιακά η σκόνη, η οποία μας είχε ταλαιπωρήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα έχει εκτοπιστεί και η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει αρκετά, ενώ και οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Μεγάλης εβδομάδας σημαντικά.

Τη Μεγάλη Τρίτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος και βελτιωμένος σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα επικρατήσει μία σχετική ψύχρα.

Άνοδος του υδραργύρου

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα διατηρηθεί καλός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγάλα, οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι και οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Φαίνεται ότι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται και λίγο παραπάνω.

Πιθανότητα βροχοπτώσεις τη Μ. Παρασκευή

Αν δεν αλλάξει κάτι και διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, δηλαδή κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Γρίφος η εξέλιξή του για τη συνέχεια

Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η πιθανότητα κατά περιόδους να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού για εκείνες τις ημέρες λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 6-7 ημέρες.

Εκτιμώ πως όλα θα ξεκαθαρίσουν περί τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News