Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι του Σκλαβενίτη αποχαιρετούν με μηνύματα «καρδιάς» τον εργοδότη τους

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη της χώρας στο άκουσμα της είδησης ότι ο γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης πέθανε χθες, σε ηλικία 52 ετών, από τον ιό της γρίπης.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος για την οικογένειά του, τους φίλους του , τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και εργαζόμενους στον όμιλο Σκλαβενίτη που αδυνατούν να πιστέψουν τον ξαφνικό και αδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι η αγάπη και η εκτίμηση που είχαν οι εργαζόμενοι στο πρόσωπο του θανόντος αποδεικνύεται και από τον τρόπο που γράφουν τις τελευταίες ώρες για εκείνον στα social media.


Ήταν άλλωστε κοινή διαπίστωση όλων ότι ο Στέλιος Σκλαβενίτης φημιζόταν για τις πολύ καλές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τους εργαζόμενούς του αλλά και για κάποιες κινήσεις που είχε κάνει και αποδείκνυαν το δεσμό και το σεβασμό στους υπαλλήλους του.


Όπως το γεγονός ότι το 2015 στα capital controls προτίμησε να τους πληρώσει με μετρητά για να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές των τραπεζών. Η επιχείρηση, επίσης, παρά την οικονομική κρίση δεν είχε κάνει ομαδικές απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών. «Έχετε δει σε άλλο σούπερ μάρκετ τόσους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας; Όλοι παίρνουν νέους, από τον Σκλαβενίτη πήρα σύνταξη», αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Στέλιου Σκλαβενίτη τα social media πλημμύρισαν με μηνύματα. Κάποιοι αναρωτήθηκαν μήπως ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα, μη θέλοντας να πιστέψουν αυτή την τόσο απίστευτη είδηση.

«Καλό παράδεισο σε έναν καλό άνθρωπο».


«Μια αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει εταιρεία, δεν υπάρχει προμηθευτής να μην σου αναφέρει το όνομα Σκλαβενίτης ή κάτι για το ήθος ή κάτι που μπορεί να είχε ακούσει για τον γέρο Σκλαβενίτη ή απλά μια ιστορία..έφυγε νωρίς ο Στέλιος άφησε έργο πίσω του όμως που θα συζητιέται για καιρό».
«Δεν υπάρχουν λόγια τα έχω χαμένα, καλό παράδεισο»
«Αντίο Κύριε Στέλιο… Ήσουν ένας από τους πιο αγνούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Η σπάνια καλοσύνη σου, οι αρχές σου, το παράδειγμα που έδωσες στη διοίκηση των ανθρώπων, και πάνω από όλα η ανθρωπιά σου, μας έκαναν όλους να αισθανθούμε μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη. Η απώλεια μεγάλη για την οικογένεια, την εταιρεία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τη χώρα. Θα θυμόμαστε όλοι το χαμόγελο και το γέλιο σου που μας γέμιζε χαρά. Καλό ταξίδι Κύριε Στέλιο».
««Όταν έφυγε ο δικός μου «άγγελος» ο Σκλαβενίτης με στήριξε. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν».
«Μήπως είναι πρωταπριλιάτικο;»
«Κρίμα πολύ κρίμα... δεν ήθελα να το πιστέψω... εκτός από εργοδότης μας, είναι ένας άνθρωπος, νέος πολύ νέος... Πολύ λυπάμαι».

Σχόλια