Ελλάδα

Φρίκη στην Καρδίτσα: Έκλεισε γάτα σε κλουβί & τη χτύπησε με ψαροντούφεκο

Δύο μέρες μετά το συμβάν με τον σκύλο και τους φαντάρους, ένα νέο περιστατικό αποκαλύπτει την βαρβαρότητα και την τεράστια κακοποίηση που βιώνουν καθημερινά τα ζώα σε όλη την Ελλάδα.  

Θύμα αυτή τη φορά… μία γάτα στην Καρδίτσα.  

Το περιστατικό είναι πραγματικά φριχτό, οι εικόνες και οι περιγραφές είναι σκληρές.

Η γάτα βρέθηκε παγιδευμένη τη Δευτέρα σε κλουβί σε μια αυλή μονοκατοικίας στο κέντρο της πόλης.  

Το ζώο αιμορραγούσε και αδυνατούσε να κινηθεί υπομένοντας φριχτούς πόνους καθώς το καμάκι είχε διαπεράσει το σώμα του. Ο δράστης το είχε αιχμαλωτίσει και το χρησιμοποίησε ως ζωντανό στόχο.  

Ένας γείτονας είδε τη γάτα σ’ αυτή την κατάσταση ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές όπως αναφέρει στο lifo.gr,  η κυρία Ερμιόνη Γιαννακού ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».  

Η κ. Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα που αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο.  

Όπως αναφέρει, η γάτα έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος.  

«Η κατάσταση του ζώου ήταν απερίγραπτη με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε να βγει από το κλουβί αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του καθώς ήταν συμπαγές σιδερένιο, μπλεκόταν στο πλέγμα και κρατούσε τη γάτα ακίνητη», αναφέρει.  

Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ο κτηνίατρος Αντώνης Λυμπέρης, όπου με την χρήση ηρεμιστικού απεγκλώβισε τη γάτα και τη μετέφερε ζωντανή στο κτηνιατρείο.  

Λίγες ώρες αργότερα το βασανισμένο ζώο μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της. Σήμερα νοσηλεύεται και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Από τις εξετάσεις φαίνεται πως το ζώο έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά θα επιβιώσει, καθώς δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά του όργανα.  

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 60 ετών κατονομάστηκε από τον μάρτυρα, συνελήφθη και πέρασε αυτόφωρη διαδικασία. Στην διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού η οποία μεταφέρει ότι ο δράστης δεν απολογήθηκε για την πράξη του, παρά μόνο δήλωσε πως δεν γνώριζε για το νόμο περί κακοποίησης.  

Το δικαστήριο του αναγνώρισε ως ελαφρυντικό αυτό του πρότερου έντιμου βίου, έκρινε ένοχο τον δράστη και τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή μόλις 5.000 ευρώ.   

Η κ. Γιαννάκου λέει πως η γάτα είναι περίπου 4 ετών, πολύ φιλική και την φρόντιζε κάποιος από τη γειτονιά. Εκτιμά πως ο δράστης την προσέλκυσε με τροφή, την έκλεισε στο κλουβί και στη συνέχεια τη χτύπησε με το ψαροντούφεκο αφήνοντάς την εκεί σοβαρά τραυματισμένη να αργοπεθαίνει. 

«Αυτό είναι δυστυχώς ένα από τα πολλά περιστατικά που ο σύλλογός μας αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε μέρα», αναφέρει η αντιπρόεδρος «Διασώζω» εκφράζοντας τη θλίψη της για το πώς οι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες!

 

Σχόλια