default-image

«Έκτρωμα» το νομοσχέδιο για δεσποζόμενα κι αδέσποτα

Ελλάδα
«Έκτρωμα» το νομοσχέδιο για δεσποζόμενα κι αδέσποτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μπορούν να τιμωρούν τη φροντίδα ενός ζώου από φιλόζωους, φιλοζωικές και κτηνίατρους, συνεχίζουν.

Αποσύρθηκε για 2η φορά μετά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των φιλοζωικών το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα και θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο» όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. 

Ο ίδιος είπε ότι «οι βασικοί άξονες του διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις» που, όπως τόνισε, έχουν γνώμονα «πάντα την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο».

Για νομοσχέδιο «εξάμβλωμα» μη ρεαλιστικό, που βρίσκεται απέναντι στον έντιμο και ηθικό  αγώνα φιλοζωικών και φιλόζωων, μιλά η ΓΓ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής – Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρία Χουστουλάκη, στο Ράδιο 98,4.

«Δεν είμαστε έμποροι και λωποδύτες. Δεν μπορεί να απαγορεύει τη φροντίδα ενός ζώου από τον πολίτη που μπορεί. Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ένα γιατρό αν το ζώο δεν είναι τσιπαρισμένο ή στειρωμένο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορεί υπό το κράτος της αντίδρασης ο υφυπουργός να λέει Δημόσια ότι δεν έχει διαβάσει όλες τις διατάξεις που φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση, να αφήνει τις προτάσεις των Φιλοζωικών στα συρτάρια του Υπουργείου και να μην συζητά μαζί μας και με την ΚΕΔΕ για το θέμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News