Ελλάδα

7.500 αιτήσεις μέσα σε μία ημέρα για το Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ

Μέσα σε μία μόλις ημέρα, σχεδόν 7.500 πολίτες, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Κρητικοί, δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», με τη διαδικασία να κυλά ομαλά, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» αφορά τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Συνολικά στις έξι Περιφέρειες έχουν ολοκληρωθεί 7.459 αιτήσεις, και 3.821 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, χωρίς ακόμα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 2.108 ωφελούμενοι, οι αιτήσεις των οποίων εκτιμάται ότι θα δεσμεύσουν το σύνολο των πόρων προς διάθεση (μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού), με αποτέλεσμα για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια να απενεργοποιηθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων αιτήσεων.

Για τις υπόλοιπες πέντε Περιφέρειες η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα συνεχίσει να ενεργοποιείται καθημερινά, 8:00-20:00, έως ότου δεσμευτεί το σύνολο των πόρων που τελικά θα διατεθούν.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια