Ελλάδα

Ο Μ. Κεφαλογιάννης στην Τουρκία: Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών

Επίσκεψη σε μία κρίσιμη περίοδο, που σκιάζεται από τις ταραγμένες σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και το «πάγωμα» των ενταξιακών συνομιλιών, πραγματοποίησε ο Έλληνας ευρωβουλευτής κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης στην Τουρκία, όπου και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στις σημαντικές συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Τουρκική Βουλή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους συνομιλητές του την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη περίοδο που σκιάζεται από τις ταραγμένες σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο των συναντήσεων του επεσήμανε ότι τα οι επιθετικές ενέργειες και οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατών μελών και ιδίως κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και την τουρκική εισβολή στο Αφρίν της Συρίας δε βοηθούν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετέφερε στους συνομιλητές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει και επιθυμεί τη συνέχιση των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας γιατί προσβλέπει σε μία Τουρκία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας.

Αλλά αυτή η πορεία εξαρτάται κυρίως από την τουρκική πλευρά. Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποσημειώνουν ότι η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα οπισθοχώρησης στην λειτουργία του Κράτους Δικαίου, τον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία της Έκφρασης.

Σχόλια