Ελλάδα

Αναγνωρίστηκαν οι οπλίτες που πέταξαν το σκύλο σε γκρεμό

Στη θαλπωρή των εθελοντών του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναμένεται να βρεθεί σήμερα το τρομοκρατημένο σκυλάκι που βασανίστηκε από δύο οπλίτες στο στρατόπεδο Κονιτσάς.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση ο Σύλλογος, το τυχερό – μέσα στην ατυχία του – ζώο το ταΐζει προς το παρόν ένας ηλικιωμένος σε κοντινό χωριό.

Μάλιστα, όταν η υπόθεση αυτή πήρε μεγάλη έκταση, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, οι δράστες κατέβασαν το επίμαχο video από τα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΓΕΣ που μεταδίδει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η έρευνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού φαίνεται να έχει ταυτοποιήσει τους δράστες οι οποίοι ωστόσο έχουν απολυθεί και σήμερα είναι πολίτες.

Εν τω μεταξύ, χτες το ΓΕΣ διέταξε έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Σχόλια