Μηνύματα προς την Τουρκία από τον Τσίπρα και αναφορά στους 2 στρατιωτικούς

Ελλάδα
Μηνύματα προς την Τουρκία από τον Τσίπρα και αναφορά στους 2 στρατιωτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αναφορά στους αγώνες του παρελθόντος και με την πεποίθηση ότι η ίδια η ιστορία μας είναι το εχέγγυο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε πλήθος μηνυμάτων για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, στο κατώφλι της συμπλήρωσης 200 ετών από το έπος του 1821.

Σαφή τα μηνύματα του πρωθυπουργού προς τη γείτονα Τουρκία . «Η Ελλάδα ως πόλος και εγγυητής της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα» ανέφερε.

 Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαβεβαίωσε ότι τούτη την ώρα και καθημερινά «η σκέψη μας βρίσκεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας που βρίσκονται φυλακισμένοι την Ανδριανούπολη και κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».

 Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία αναφέροντας «η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την ασφυκτική επιτροπεία που βιώσαμε τα τελευταία 8 χρόνια. «Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ξαναστήσουμε σε στέρεα θεμέλια το αύριο του τόπου μας».

 Τα μηνύματα στην Τουρκία

Στο ίδιο πλαίσιο των σαφών μηνυμάτων που έστειλε προς την γειτονική Τουρκία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι φάρος αξιών αλλά και πόλος - αλλά και εγγυητής - της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας «γι' αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ομαλότητα. «Από αυτήν την ιστορική γωνία της πατρίδας μας «αυτό που ολόκληρη η Ευρώπη πια, με τον πλέον επίσημο τρόπο και με μια φωνή δηλώνει: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο. Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». «Να κατανοήσει ταυτόχρονα , είπε ο κ. Τσίπρας«ότι τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News