Η ατάκα του Τσίπρα για την ονομασία των Σκοπίων «άναψε» φωτιές

Ελλάδα
Η ατάκα του Τσίπρα για την ονομασία των Σκοπίων «άναψε» φωτιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ατάκα του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σάλο.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, δέχτηκε από τους δημοσιογράφους πολλές ερωτήσεις και κάποιες μάλιστα αφορούσαν και το Σκοπιανό

Σε ερώτηση λοιπόν δημοσιογράφου από το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:

«Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija. Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο».

Ήταν λοιπόν αυτό που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κάποιο… προμήνυμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ ή όντως όλα θα τα καθορίσουν οι διαπραγματεύσεις;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ατάκα του πρωθυπουργού:

«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα.

 Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News