Εξαιρετικά μεγάλες οι προοπτικές του αγροτικού χώρου

Ελλάδα
Εξαιρετικά μεγάλες οι προοπτικές του αγροτικού χώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωσαν δυνάμεις 100 αγροτικοί συνεταιρισμοί και ίδρυσαν το Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος.

 Υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας μάλιστα ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. διοργανώνει και το 1ο Αγροτικό Συνέδριο, με θέμα: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά το 2020 και η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Αποκλειστικός  χορηγός επικοινωνίας, ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020, καθώς και η ανάλυση των προκλήσεων και των προοπτικών για την ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα της Ελλάδας, όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέκος Κοντός είπε στο Ράδιο 98,4.

Ως ομιλητές θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι συνεταιριστικών φορέων από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανώτερα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι.

«Ενόψει της νέας ΚΑΠ η οποία θα εφαρμοστεί μετά το 2020, η χώρα πρέπει να σχεδιάσει στρατηγική και προτάσεις. Ο αγροτικός χώρος έχει μπροστά του μεγάλες προοπτικές καθώς παράγει εξαιρετικά προϊόντα» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Αναφορικά με το ρόλο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εξήγησε πως ο ρόλος του θα είναι συμβουλευτικός προς την πολιτεία και πως συμμετέχουν σε αυτόν 100 αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τη συζήτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον αγροκτηνοτροφικό τομέα της χώρας με στόχο όχι μόνο την επιβίωσή του, αλλά και την ανάδειξή του ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News