Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ

Ελλάδα
Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία ακραία πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι, αυτή τη φορά κατά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, το οποίο παρενοχλήθηκε δύο φορές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Onalert.gr, κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR.

Οι τούρκοι όμως κλιμάκωσαν την προκλητικόητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρώ προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταύτοχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο. Στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι τούρκοι πιλότοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Ακαριαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε σκληρή αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη. Από το πρωί πάντως τα «γεράκια» της άγκυρας έχουν κάνει σωρεία παραβιάσεων χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από ανατολικά της Ρόδου κυρίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News