Στην Τουρκία το προσεχές διήμερο ο Μαν. Κεφαλογιάννης

Ελλάδα
Στην Τουρκία το προσεχές διήμερο ο Μαν. Κεφαλογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει το προσεχές διήμερο ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μανόλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο που σκιάζεται από τις ταραγμένες σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών, την προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο και την εισβολή της στο Αφρίν της Συρίας.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα έχει με ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους θα θέσει το κυρίαρχο ζήτημα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Τις συζητήσεις θα απασχολήσουν, επίσης, οι προκλητικές επιθετικές ενέργειες και δηλώσεις της τουρκικής πλευράς απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και η τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα μεταφέρει στους συνομιλητές του την πάγια θέση του και ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας ότι επιδιώκει και επιθυμεί τη συνέχιση των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας γιατί προσβλέπει σε μία Τουρκία χώρα σταθερότητας στην περιοχή, εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας.

Αλλά αυτή η πορεία εξαρτάται κυρίως από την τουρκική πλευρά. Που πλην των προκλητικών της ενεργειών, τον τελευταίο καιρό έχει κάνει σημαντικά βήματα οπισθοχώρησης σε θέματα ουσιαστικού σεβασμού στο Κράτος Δικαίου, στη Δικαιοσύνη και στην Ελευθερία της Έκφρασης.

Όλα αυτά άλλωστε αποτελούν και το σημαντικό μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι που θα μεταφέρει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στους συνομιλητές του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News