Ελλάδα

Χουριέτ: «Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών

Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα βρέθηκαν σε εξωτερική μνήμη στα κινητά των δύο στρατιωτικών σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού.

Αβάσιμα χαρακτηρίζει η Αθήνα τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο αξιωματικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ μετέδιδε ως «εκτάκτη» εξέλιξη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την πληροφορία ότι οι αρχές της γείτονος εντόπισαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» κατά τη διενέργεια ελέγχου του ψηφιακού υλικού των κινητών τηλεφώνων των δύο αξιωματικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος kathimerini.gr, τα σχεδιαγράμματα εντοπίστηκαν στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου, ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού.

Συνεχίζονται οι έρευνες ολόκληρου του ψηφιακού υλικού που είχαν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί είχαν μαζί τους δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

 

Σχόλια