default-image

«Ο Εξωδικαστικός συμβιβασμός υπονομεύεται»

Ελλάδα
«Ο Εξωδικαστικός συμβιβασμός υπονομεύεται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαύλος κύκλος η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις που αποθαρρύνουν τους επιχειρηματίες.

 Ο προαιρετικός χαραχτήρας του νόμου, η γραφειοκρατία και πιθανότατα η υπονόμευση της διαδικασίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (ν. 4469/2017) ρύθμισης οφειλών από επιχειρήσεις προς τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, παρότι έχουν περάσει 32 εβδομάδες από την ενεργοποίησή του (3.8.2017), αιτίες για τη μικρή συμμετοχή υπαγωγής επιχειρηματιών σε αυτό, επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας στο Ράδιο 98,4.

Αποκαλύπτει ότι η Ομοσπονδία για τους παραπάνω λόγους έχει ζητήσει την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών σε πέντε περιπτώσεις και πως σε μία από αυτές σύντομα θα υπάρξει η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Άλλωστε κι ο ειδικός γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), Φώτης Κουρμούσης, σε πρόσφατες δηλώσεις του παραδέχτηκε πως η διαδικασία υπαγωγής στο μηχανισμό αποτελεί «ένα πολύ δύσκολο τεστ και ένα πραγματικό μαρτύριο» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Σε συμφωνία ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών έχουν καταλήξει ενδεικτικά μόλις 23 υποθέσεις, όταν χιλιάδες επιχειρηματίες  από όλη την Ελλάδα εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την ένταξη τους σε αυτό.

Φόβος και τρόμος οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Μέγγενη χωρίς διαφυγή για τους μικρούς δανειολήπτες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σύμφωνα με τον Βαγγέλη Κρητικό και επικοινωνιακό τρικ συμβολαιογράφων και τραπεζικών στελεχών η πληροφορία πως ο φόβος κατάσχεσης οδηγεί και τους στρατηγικά κακοπληρωτές  σε αποπληρωμή ή ρύθμιση των χρεών τους.

«Οι παραπάνω βρίσκονται στις περίφημες λίστες που κυκλοφορούν και κανείς δεν τους έχει πειράξει» αναφέρει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας πως μέχρι το Σεπτέμβριο θα πρέπει με βάσει τις υπογραφές που έχουν πέσει να έχουν διεξαχθεί 6.000 πλειστηριασμοί και 120.000 μέχρι το 2021.

Οι πλειστηριασμοί είναι συνδεδεμένοι και με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης αλλά και με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ η οποία προγραμματίζεται στο τέλος Απριλίου με στόχο την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News