default-image

Μ. Τσαβούσογλου: «Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο»

Ελλάδα
Μ. Τσαβούσογλου: «Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο και το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων δεν έχουν καθοριστεί από κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προκαλώντας για άλλη μία φορά με τις δηλώσεις του.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση για το Αιγαίο του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουσταφά Μπαλμπάι, υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Μουσταφά Μπαλμπάι, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε στις 18 Οκτωβρίου 2017 επερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών, ζητώντας την απάντησή του σχετικά με το καθεστώς 18 νησιών και 1 βραχονησίδας στο Αιγαίο.

Μετά την απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Μουσταφά Μπαλμπάι δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών καθώς, όπως είπε, «το 1996 προέκυψε η κρίση των Ιμίων. Η Ελλάδα δημιούργησε μία σοβαρή κρίση καρφώνοντας μία σημαία στις βραχονησίδες Ίμια και φτάνοντας στο χείλος του πολέμου.

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας, ;όπως μεταδίδει ο ιστότοπος onalert.gr, την έκανε να κατεβάσει τη σημαία. Ούτε εμείς θέλουμε ένταση στο Αιγαίο αλλά στα νησιά μας όχι μόνο η ελληνική σημαία υπάρχει, αλλά και στρατιωτικά φυλάκια έχουν χτιστεί και δημαρχεία έχουν φτιαχτεί. Όλα αυτά επί διακυβέρνησης ΑΚΡ έχουν γίνει», κατέληξε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News